English (United Kingdom)Greek

Λιμανια Ελλαδας

Χαρτης Λιμανιων
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Θαλασσια μεταφορα

1) Θαλάσσια μεταφορά

Η εταιρία μας είναι έχει κερδίσει μια θέση ανάμεσα στις πιο αξιόπιστες ελληνικές διαμεταφορικές εταιρίες και ειδικότερα στο τομέα της θαλάσσιας μεταφοράς που είναι και η βασική μας δραστηριότητα. Έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς μεταφοράς. Κάποιοι απ’αυτούς αναφέρονται παρακάτω:

 • FCL / FCL – Πλήρες container
 • LCL / LCL – Μέρος container
 • FCL / LCL – Παράδοση container ενός φορτωτή σε περισσότερους από ένα παραλήπτες
 • LCL / FCL – Φόρτωση container για ένα παραλήπτη από περισσότερους από ένα φορτωτές
 • Door to Door - Φόρτωση από εγκαταστάσεις φορτωτή και παράδοση στις εγκαταστάσεις του παραλήπτη
 • Port to Door - Φόρτωση από λιμάνι και παράδοση σε εγκαταστάσεις παραλήπτη
 • Door to Port - Φόρτωση από εγκαταστάσεις φορτωτή και παράδοση σε λιμάνι

Το ναυλολόγιο μας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό χάρη στον όγκο του φορτίου που διακινείται από την εταιρία μας και η άψογη συνεργασία μας με όλες τις ναυτιλιακές εταιρίες μας δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από πολλά και αξιόπιστα service για κάθε προορισμό. Στόχος μας είναι ο συνδυασμός της γρήγορης μεταφοράς με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Με τη συμβολή ενός δικτύου πρακτόρων σε όλο τον κόσμο, η εταιρία μας διασφαλίζει την άρτια διαχείριση του φορτίου καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η όροι της φορτωτικής της Euromare καλύπτονται πλήρως από το Διεθνή Ασφαλιστικό Οργανισμό Lloyd’s του Λονδίνου παρέχοντας έτσι στον πελάτη την αξιοπιστία και την υπευθυνότητα που αναζητά για τις ανάγκες μιας μεταφοράς.

***Οι όροι της φορτωτικής είναι σύμφωνοι με τους κανονισμούς της Χάγης και υπόκεινται σε αλλαγές οι οποίες μπορεί να πραγματοποιηθούν χωρίς προγενέστερη ειδοποίηση.

Παραθέτουμε εδώ κάποιους τύπους container:

 • Εμπορευματοκιβώτια γενικής χρήσης για φόρτωση εμπορευμάτων συσκευασμένων σε χαρτοκιβώτια, κιβώτια, σακιά, δέματα, παλέτες, βαρέλια κανονικού ή μέτριου ύψους.
 • Εμπορευματοκιβώτια μεγάλου ύψους ειδικά για φόρτωση ευρωπαλετών.
 • Ψυχόμενα εμπορευματοκιβώτια ελεγχόμενης θερμοκρασίας από -25°C έως +25 °C.
 • Εμπορευματοκιβώτια με ανοιχτή οροφή για φόρτωση χύμα φορτίων και βαριών μηχανημάτων.
 • Πτυσσόμενα, επίπεδα εμπορευματοκιβώτια για βαριά και χύμα ημικατεργασμένα προϊόντα που εξέχουν.
 • Πλατφόρμες για προϊόντα που εξέχουν, για μηχανήματα και επεξεργασμένη ξυλεία.
 • Αεριζόμενα εμπορευματοκιβώτια για οργανικά προϊόντα που χρειάζονται αέρισμό κατά τη μεταφορά.
 • Εμπορευματοκιβώτια – δεξαμενές για φόρτωση χύμα υγρών ουσιών και επικίνδυνων φορτίων.
 • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαστάσεις των εμπορευματοκιβωτίων μπορείτε να συμβουλευτείτε το παρακάτω PDF αρχείο.

Οδικη μεταφορα

2) Οδική μεταφορά

Η θέση της Ελλάδας στη Βαλκανική Χερσόνησο επιτρέπει την οδική δίοδο μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, της Τουρκίας και των υπόλοιπων Βαλκανικών χωρών. Επιπλέον, η ένταξη πολλών ανατολικών χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διευκολύνει τις διαδικασίες στα συνοριακά τελωνεία μειώνοντας έτσι σημαντικά το χρόνο ταξιδιού και κάνοντας έτσι τη μεταφορά των εμπορευμάτων με φορτηγό ιδιαίτερα ελκυστική.
Ειδικά οι δυτικοευρωπαϊκοί προορισμοί μπορούν επίσης να εξυπηρετηθούν με συνδυασμό φορτηγού και φέρρυ από τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας από τα οποία υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια προς τα ιταλικά λιμάνια.
Η εταιρία μας μπορεί να διαθέσει διάφορους τύπους ειδικών φορτηγών όπως ανατρεπόμενα ή jumbo (μεγάλο αμάξωμα) για τη μεταφορά φορτίων μεγάλου βάρους ή διαστάσεων.

Σιδηροδρομικη μεταφορα

3) Σιδηροδρομική μεταφορά

Η μεταφορά με τρένο είναι μια εναλλακτική πρόταση στις περιπτώσεις που η οδική μεταφορά δεν εξυπηρετεί ή δεν είναι συμφέρουσα. Οι σιδηροδρομικές αρτηρίες συνδέουν την Ελλάδα με πολλές Ευρωπαϊκές χώρες όπως την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία. Για τη σιδηροδρομική εμπορευματική μεταφορά χρησιμοποιούνται 45 κοντέινερ (pallet wide) και κινητά αμαξώματα (με ανοιχτές πλευρές). Επιπλέον η εταιρία μας έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει μεταφορά με τρένο και φορτηγό προκειμένου να πραγματοποιήσει μεταφορές όχι μόνο μεταξύ σιδηροδρομικών σταθμών αλλά από και προς τις εγκαταστάσεις των πελατών.

Αεροπορικη μεταφορα

4) Αεροπορική μεταφορά

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο χρόνος μεταφοράς πρέπει να είναι ο ελάχιστος δυνατός είτε γιατί τα φορτία είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε συνθήκες μεγάλων ταξιδιών είτε απλά για οι παραλήπτες χρειάζονται τα συγκεκριμένα εμπορεύματα άμεσα. Στις περιπτώσεις αυτές, η εταιρία μας προσφέρει την εναλλακτική της αερομεταφοράς. Ως μέλος του IATA διαθέτει ένα ιδιαίτερα ανταγωνίσιμο ναυλολόγιο και μπορεί να εγγυηθεί μια αξιόπιστη, υπεύθυνη και γρήγορη μεταφορά.
Έχουμε επίσης τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε και περιοχές που δεν βρίσκονται κοντά σε αεροδρόμιο, συνδυάζοντας δηλαδή οδική και αεροπορική μεταφορά προκείμενου να καλύψουμε τις ανάγκες κάθε πελάτη. Επιπλέον η εταιρία μας αναλαμβάνει και μεταφορές ευπαθών προϊόντων με Αυτοτελείς Μονάδες Μεταφοράς Φορτίου (ULD).

Τελωνειακες διαδικασιες

5) Τελωνειακές διαδικασίες

Η εταιρία μας, με στόχο να καλύψει όλο το φάσμα της μεταφοράς και να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, αναλαμβάνει επίσης και την διεκπεραίωση όλων των τελωνειακών διαδικασιών. Το αρμόδιο προσωπικό μας το οποίο διαθέτει την ανάλογη εμπειρία στον τομέα αυτό θα διασφαλίσει την αποπεράτωση της διαδικασίας με τον πιο άρτιο, γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο.

 • Εκτελωνισμός / Τ2L

α) Ενδοκοινοτική μεταφορά: Τα περισσότερα ελληνικά λιμάνια όπως το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης είναι Ελεύθερες Ζώνες. Για το λόγο αυτό η προσκόμιση του T2L είναι απαραίτητη ούτως ώστε να πιστοποιηθεί η ευρωπαϊκή προέλευση του φορτίου. Η εταιρία μας αναλαμβάνει την έκδοση και την εκκαθάριση του T2L σε πολύ ανταγωνιστικό κόστος για όλων των ειδών τα φορτία εισαγωγής και εξαγωγής.

β) Μη ενδοκοινοτική μεταφορά: Οι τελωνειακές διαδικασίες για φορτία που διακινούνται από ή προς τρίτες χώρες, διαφοροποιείται ελαφρά από αυτές των ενδοκοινοτικών μεταφορών. Η εταιρία μας μπορεί να διασφαλίσει τη διεκπεραίωση του εκτελωνισμού άμεσα και αποτελεσματικά εφόσον μας προσκομίσετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα τουλάχιστον 2 εργάσιμες μέρες πριν.

 • Transit φορτία / Μεταφορτώσεις
Η θέση της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια είναι στρατηγική και ευνοεί σε μεγάλο βαθμό τις εμπορικές σχέσεις με τις γειτονικές χώρες. Η εταιρία μας προκειμένου να αντεπεξέλθει στον όγκο των “in transit” φορτίων και για να εξυπηρετήσει με υπευθυνότητα τις ανάγκες των πελατών της, έχει συνάψει συνεργασίες με πολλές εταιρίες σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Π.Γ.Δ.Μ., η Αλβανία, η Σερβία και Ρουμανία. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας μπορεί να εγγυηθεί τη γρήγορη και αξιόπιστη διεκπεραίωση όλων τελωνειακών διατυπώσεων σχετικών με τις μεταφορτώσεις.

Αποθηκευση

6) Αποθήκευση

Η αποθήκευση και φύλαξη των εμπορευμάτων σε λογιστικές αποθήκες δεν συνηθίζεται στην ελληνική αγορά μιας και τα περισσότερα εργοστάσια διαθέτουν για το σκοπό αυτό δικές τους αποθήκες. Παρ’όλα αυτά, η εταιρία μας μπορεί να παράσχει την συγκεκριμένη υπηρεσία με τη βοήθεια εξωτερικών συνεργατών εφόσον αυτό ζητηθεί από τους πελάτες μας.

Μεταφορα κατασκευαστικων υλικων ειδικων διαστασεων

7) Μεταφορά κατασκευαστικών υλικών ειδικών διαστάσεων

Η διακίνηση φορτίων μεγάλου όγκου μπορεί να ποικίλλει από τη μεταφορά μεγάλων ή βαρέων μηχανημάτων έως και τη μετακίνηση ενός ολόκληρου εργοστασίου και απαιτεί εξειδίκευση, βαθιά γνώση και αποδοτικότητα των ατόμων που την διεκπεραιώνουν. Στην εταιρία μας έχει κατά καιρούς ανατεθεί ένας σημαντικός αριθμός τέτοιων έργων τα οποία προϋποθέτουν τη μεταφορά εμπορευμάτων που είναι είτε υπερμεγέθη είτε υπέρβαρα. Το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό μας αναλαμβάνει τη μελέτη για την πιο αξιόπιστη και συμφέρουσα μεταφορά των φορτίων αυτών και παρέχει όχι μόνο υψηλό επίπεδο ασφάλειας αλλά διασφαλίζει την παρακολούθηση της αποστολής καθόλη τη διάρκεια της μεταφοράς.
Για τις χερσαίες μεταφορές χρησιμοποιούνται φορτηγά με ειδική άδεια για μεταφορά φορτίων που είναι υπερμεγέθη / υπέρβαρα ενώ για τις μεταφορές σε παγκόσμιο επίπεδο χρησιμοποιούνται ειδικοί τύποι container π.χ. επίπεδα, με ανοιχτή οροφή κτλ. ανάλογα με τις διαστάσεις των εμπορευμάτων και τις ανάγκες του πελάτη. Για μη συμβατικά φορτία των οποίων οι διαστάσεις ή το βάρος δεν επιτρέπουν τη χρήση των παραπάνω μέσων μεταφοράς, η εταιρία μας μπορεί να προσφέρει την εναλλακτική της μεταφοράς RO/RO. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ασφαλής διακίνηση των εμπορευμάτων με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των φορτίων αυτών αλλά και στο χαμηλότερο κόστος για τον πελάτη.

Φωτογραφικό υλικό

Διαχειριση πλοιων

8) Διαχείριση πλοίων

Το προσωπικό της εταιρίας μας διαθέτει προηγούμενη εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης πλοίων και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να διασφαλίσει την ποιότητα των εργασιών φορτοεκφόρτωσης. Εφαρμόζοντας ένα αποτελεσματικό σύστημα σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, η εταιρία μας μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχή αποπεράτωση των εργασιών του πλοίου στο μικρότερο δυνατό χρόνο και συνεπώς σε πολύ ανταγωνιστικό κόστος.
 


how-much
book_online
where